Shanghai

Vi har nu lämnat Shanghai och här kommer våran upplevelse om den byn, 25 miljoners staden som är kinas största och topp 5 på de flesta listor över världens mest befolkade städer.

Shanghai har:

-En fantastisk skyline, dvs en vy som måste skådas från Huangpuh River. Höjdpunkten av skylinen måste vara den högsta byggnaden som var utformad som en kapsylöppnaare. (skyline=konstgjorda horisonten som en stads övergripande struktur skapar)

-Radisson Hotel innehar en snurrande resturang högst upp (45 våningen), denna resturangen besökte vi precis innan stängning för att njuta av utsikten och en kall. Något som starkt kan rekommenderas.

-Pubcrawlen i Shanghai håller världklass. Den gör inte alls bort sig i jämnförelse med Prags pubrundor.

Shanghai har gjort ett positivt intryck på oss. En stad som stark rekommenderar att besöka innan klockan är slagen.

Det enda negativa med Shanghai var att vi lämnade våra resekamrater Mick och Ella som vi rest, ätit, sovit samt upplevt mongoliet och norra Kina tillsammans med de senate 13 dagarna. Men så är livet som backpacker, våra resor rullar vidare åt olika håll men vi har som mål att hälsa på dem i Amsterdam till sommaren.

Vi får nu se hur vi klarar oss utan Micks exeptionella planeringar om var man ska bo, äta, dricka och göra på varje ställe. Som tex när vi klev av tåget i världens kallaste huvudstad Ulam Bator så visste vi inte mer än att vi skulle bo på ett ställe som började på S. Men som vanligt så löser sig det alltid för oss.

Lärdomar från tågresan Shanghai- Nanning som för övring var lika lång som hela Sverige.

- Första tåget som var försenat. Ca 4 timmars försening Vilket innebar att våran kostplanering för resan sprack. Köp alltid med dig mer mat än vad du tror kommer behövas.

- Hur vet man var man ska kliva av tåget? Alla skyltar är på kinesiska och ingen pratar engelska. Så de sista 4 timmarna var vi startgroparna att hoppa av vid varje station. (Eftersom vi är vana att tågen här följer tidtabellen). Lösningen på detta är att kondutören har stenkoll på alla passagerare och kommer och meddelar när det är dags att kliva av.

 

Vi kan nu även meddela att Swedish Bar tillhandahåller backpacker rådgivning. 

/ Per och Mikael, Swdish Bar

16 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)