Borta bra! Hemma?

Efter två veckors ovisshet stod det helt fast att jag inte skulle ha någon flygbiljett hem från Bangkok den 19:e januari. Skitbolaget Aerosvit, som håller på att gå i konken, har ställt in både min flight från Bangkok och den från Kiev. Toppen, då slapp jag Ukraina den här gången. Det räckte gott och väl med 27h på utresan! Näe, nu skulle det bokas nya biljetter, med ett seriöst bolag: Qatar Airlines!
Det fanns nu ingen anledning att ta sig upp till Bangkok heller, så nu flög jag direkt från Phuket!

När Micke och Per lämnade Thailand för Malaysia kl.06 på morgonen den 18:e hade jag därmed några timmar själv i rummet innan utcheckning. Vad skulle jag göra? Städa? Försöka laga den trasiga sängen? Näe, det var bara att sticka fort som fan innan de hann kolla rummet, och chilla med Micke Husberg några timmar innan planet lyfte vid 17-tiden.

Låt mig säga så här, det är ingen tillfällighet att Qatar Airlines har vunnit bästa flygbolag under både 2011 och 2012. Beror nog till stor del på det goda käket och de snygga flygvärdinnorna!
Efter en s.k. teknisk mellanlandning i Kuala Lumpur, som förresten ligger åt helt fel håll, så var jag äntligen på väg mot Doha, Qatar. Satan vilken mäktig skyline den staden har! Den var sjuk att se, kan nog bli ytterligare besök i den staden!

Fyra veckor har gått och jag har hunnit med jävligt mycket: Ho Chi Minh, Siem Reap, Phnom Penh, Sihanoukville, Koh Kong, Koh Chang, Bangkok och Phuket. Vi har krupit i tunnlarna från Vietnamkriget, skjutit automatvapen, sett urgamla tempel, matat krokodiler, snorklat, påbörjat dykcertifikat, "fusksurfat", hyrt moped, haft en del rejäla "Changovers" och mycket, mycket mer!
Trots allt detta roliga kändes det ändå lite härligt att komma hem igen, speciellt när flygkaptenen säger: "Ladies and gentlemen, we are now approaching Stockholm Arlanda Airport. The temperature outside is minus 20 degrees Celsius!"
Nån som är förvånad över att jag var den enda som klev av planet i shorts?

Tack Micke och Per för de här veckorna! Ta hand om er och lova att jag får första bilden när ni står i flipflops på Mount Everests base camp!

image.jpg

Skönt byte?

 

"- Ska du stanna här?
- Ja, jag ska parkera...
- Ska du stanna hääär?
- Nej, jag har problem med bilen.
- Ska du stanna här?
- JA! Jag ska campa..
- Ska du stanna här, stanna här?" (Gagnef Style)

/ Daniel

20 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)