Otres beach

Vi har spenderat de första dagarna av det nya året på Otres beach, en relativt lugn strand trots att alla ställen var fullbokade, inklusive solsängarna på stranden. Folk sov alltså överallt, men var de vart på dagarna är oklart. Vi hade i vanlig ordning en rejäl portion tur som fick en bungalow på stranden för endast 10 dollar per person.

 

Nyårsfirandet var den enda gången som det verkligen var lite fart på utelivet här, övriga nätter var det mesta stängt vid midnatt, med undantag för några få barer där en handfull av de tappraste själarna tog sig några öl. Men som tur var hittade vi en Swedish Bar som, likt så många gånger förr, levererade. Denna gång med en tysk gästbartender (Simon Baring).

En utav dagarna åkte vi ut på en liten utflykt där tre öar skull besökas, vi skulle även snorkla och fiska. Totalt värdelöst! Den absolut sämsta snorklingen jag varit med om och något fiske blev det inte över huvud taget. Det enda positiva var att vi besökte en riktigt fin strand.

När vi sedan närmar oss vår strand på hemvägen så bestämmer vi oss för att hoppa i och simma sista biten till stranden. Vet inte om det var dåligt ögonmått, för mycket självförtroende eller viljan att imponera på de andra på båten genom att dyka från båten i högfart som gjorde att vi hoppade i så jävla långt ut. Förmodligen lite av alltihop. Det var hur som helst en rejäl utmaning att simma i land, men efter mycket möda och slit så tog vi oss alla tre helskinnade in.

Sammantaget så var vi väldigt nöjda med vistelsen här och ägaren Guilliame på Chez Paou var en riktigt skön fransman som var otroligt hjälpsam och tillmötesgående med vad man än bad om. Men de dagliga biljardturneringarna anordnade han endast för att spela av oss några dollar varje kväll, för där hade ingen en suck mot honom. Vi skulle ändå utan tvekan kunna tänka oss att åka dit igen och rekommenderar det starkt till alla som är i krokarna.

Diskussionen kring vilket som skulle bli vår nästa destination började med att vi tänkte åka till en ö utanför kuststaden Koh Kong, vid den thailändska gränsen. När vi dock fått reda på att man inte kunde bo där så bestämde vi oss för att stanna i Sihanoukville, men ut på en ö skulle vi i alla fall, så Koh Rong var ett givet val. Vi kom dock på att vi sedan ska till ön Koh Chang i Thailand, så vi nöjde oss bara byta strand till t.ex. Victory Beach eller Independence Beach. Efter att ha bestämt oss för det ena, sedan ändrat oss till det andra, så kom vi fram till att vi ändå skulle åka till Koh Kong, men stanna på fastlandet. Det blev alltså en gränsstad för spelberoende thailändare istället för en paradisö.

När detta skrivs så sitter vi en taxi mellan Sihanoukville och Koh Kong, där vi åkt förbi både skogsbränder och lastbilar utan lysen. Farlig resa, så vi får se om inlägget någonsin kommer att publiceras!

”On the road again
goin’ places where I’ve never been
Seei’n things that I may never see again
I cann’t wait to get on the road again!”

 

/ Daniel, Micke och Per

4 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)