Nanning, en fantastisk stad

Vi testade på Nannings nattliv igår och råkade ut för det vi tidigare hört att västerlänska turister kan råka ut för.

Vi tog oss till en gata som hostelets personal rekommenderade tillsammans med Johannes, en svensk som vi träffade i receptionen. Det började med att vi besökte en bar som ägdes av engelsman, vi satt med honom och tog någon öl tills klockan blev någonstans mellan två och tre på natten. Ägaren (Kevin) berättade sin livhistoria som var riktigt intressant och peakade med att han för ungefär sex år sedan lämnade allt i England för att hitta ett bättre ställe att bo på, det blev här i Nanning. Så nu bor han och driver en bar här.

Vi vandrade sedan vidare till nattklubbarna och gick in på den första. Det var gaska tomt där inne, gissningsvis ett tjugotal kineser och i princip bara killar. En av dem slet omedelbart oss till sitt bord och bjöd på ett varsit glas öl. (Glasen är rymmer cirka 10 cl och man shottar i sig ölen) Kvällen artade sig precis så som vi hört att det kan gå för västerlänningar men inte ens vågat hoppas på. Efter ett tag när de bjudit på X antal öl och Y antal shots, tursamt nog för vår del bjöd de på Budwieser (för er som inte vet så är det en amerikans öl som har en alkoholprocent någonstans mellan vatten och mellanmjölk) och någon sorts shot som smakade starkt blandad jordgubbssaft. Vi lämnade stället vid sextiden på morgonen utan att ha spenderat en krona, det är tydligen en enorm status att ha sånna som oss vid sitt bord här och de gjorde verkligen allt för att vi skulle stanna hos just dem. 

Kvällen avslutades med löptävling till Donken. Förloraren skulle bjuda på krubb. Det var inte helt otippat Per som bjöd på maten...

Hostelet som vi bor på är kanon på alla punkter (de ett av de finare vi bott på, det är billigt och de har biljardbord) utom vägbeskrivningen från järnvägsstationen. Det var ett sanslöst flyt som tillslut leddeoss rätt, men vi har börjat vänja oss vid att det blir så. Men nu har vi skrivit en ny åt dem i utbyte mot några öl.

Det är som det är och det blir som det blir!

/Micke och Per, Swedish Bar

16 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)