Transsibiriska järnvägen

Transsib, transsib mer än så behöv inte sägas.

Resan börjar sent tisdagkväll i Moskva.

Vi hamnade på en vagn som det endast fanns turister på. Vi var 6 till antalet på våran vagn. 1 hollänskt par Frank och Sandra, en nya zeeländare Brett och den svenska Amanda. Vi bekantade oss också med en man från Schweiz (Klause) som ofta kom från sin vagn för att ta sig ett glas vodka och omgås med oss.

Dessa 5 personer är nog det närmaste en familj vi kommer att komma den närmaste tiden.

Medan tiden på vagnen flöt på så lärde vi känna varandra utan och innan.

Vad hände under tågresan då? Uppfylldes våra förväntningar?

Ja. Vi har:

- Dansat i kallsonger ute på perongen i svinkalla sibirien.

- Lärt känna 5 nya sköna människor.

- Lärt oss att rysk vodka smakar mycket bättre än svensk vodka rent.

- Druckit vodka men en Nord Korean som dessuton bjöd på Kim Chue (Någon stark sallad från Nord Korea). Otrolig upplevelse! Herrejävlar vad han drack vodka, under sina tre år i Moskva hade han iaf skaffat sig duktiga alkoholproblem.

- Sett till att hålla kroppen i trim med ett fyspass per dag.

- Firat tidig julafton sista dagen på tåget med hela vagnen. Självklart så sattes det upp juldekoration(stjärnor utskurna ur ölburkar) i våran hytt där julfesten var.

- Inte duschat på 5 dagar. (Mer än ragarduschar i sinken)

- Legat och kollat ut genom tågfönstret och sett ryska tundran, sovjetiska nedlagda fabriker, ett äkta sibirisk fängelse, vildhundar och vildhästar.

- Torkat ut ordentligt, det var svårt att komma över kallt vatten så vi drack nästan bara kaffe, öl och vodka.

 

När vi sedan klev av i Ulan-Bator kl 06:30 efter ca tre timmar sömn så skulle vi promenera till ett hostel med ett annat holländskt par ( mick och ella) som klivit  på i Irkutsk. Det tog 1 timme och 40 minuter i den bitande kylan, en lite för lång historia att ta här om hur vi irrade runt innan vi hittade rätt, men när vi väl kommit fram så bor där en svensk som berättar att vi sparat 7 kr på att inte ta taxi, men men vi fick iaf lite lokalkännedom. Hostelet verkar hur skönt som helst och nu ska vi ut och jaga en bit mat.pb290054.jpg

pb290078.jpg

pc020105.jpg

 På denn bilden tycker Per att han är lik sin farder Ander. Vad säger ni som vet vem han är?

Det här var en komprimerad verison av våran resan. Är det något speciellt som ni vill veta så är det bara att lämna en kommentar i fältet nedan så lägger vi upp ett speciellt inlägg om just det.

2 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)