Framme i Beijing

Transsibiriska järnvägen: Check! Var en baggis och vi söker efter större utmanningar. Det har pratats om Mount Everest Basecamp i flip flops. "Vi får se vad som händer"

Innan vi helt lämnar Mongoliet kan jag tipsa den som tänkt bo på hostel där att Sunpath Mongolia var fantastiskt och UB Guesthouse totalt värdelöst jämförelsevis.

Tåget till Beijing tog 30 timmar, en baggis efter vad vi tidigare varit med om. Det här var ett betydligt modernare tåg men personalen hade inte kundnöjdhet speciellt högt prioriterat. Gillade värdinnorna oss så dålde de det mycket väl. Hur som hels fördrev vi tiden tillsammans med Mick och Ella genom att se på film, spela kort och ta nån öl.

Det var dock två incidenter som utmärkte sig under resan. Det började med att Micke blev kissnödig vid den Mongoliska gränskontrollen och personalen sa att toaletten öppnade om tre timmar, efter ca 30 minuter insåg Micke att det här går aldrig! Vi hällde över colan i termosarna och allt vi hade i muggväg, se fick tvålitersflaskan agera toalett, något som kinesen och mongolen vi delade kupé med tyckte var väldigt roligt. Med facit i hand ett helt korrekt beslut eftersom toaletten inte öppnades i våran vagn mellan de två gränskontrollerna så den var lås i totalt sju timmar, nätt och jämt att jag klarade mig.

Det andra var när en kinesiska som vi uppfattade som personal kom in ivåran hytt och la ner en kasse med något bland mitt bagage mellan den mongoliska och den kinesiska gränsen. Vi undrade vad det där var och en mongol som kunde engelska förklarade att det var kött och att vi kan vara lugna, sånt här händer jämt. Det känndes ju jävligt mycket lugnare efter att han sade så. Eller inte, så vi plockade fram kassen och ställde den på golvet, det gillade inte kinesiska konduktören och det slutade med att mongolen i sängen över min tog upp kassen till sig. Vi misstänker att det var smuggling av mongoliskt hästkött som är en delikatess i Korea. 

I en butik på vid den kinesiska sidan kunde man köpa en fyraliters dunk med något 40%-igt (troligen risbrännvin) som stod bland vodlkaflaskorna, priset var ca 30 kr så det måste vi utforska vidare.

Väl framme i Beijin mötte Farris (En gammal kupé kamrat till Mick och Ella) och Amanda upp oss på stationen. Farris hjälpte oss alla att köpa tågbiljetter och Amanda som är en otroligt vänlig själ följde med oss och visade var hotellet låg. Hon hade nämligen snurrat bort sig ett par dagar tidigare när hon själv skulle hitta dit. Stort tack till det Amanda.

När vi senare skulle mötas upp efter att lämnat våra grejer på vardera boende så lyckade vi med bedriften att bestämma träff utanför ett McDonald's på en tunnelbanestation som naturligtvis hade två McDonald's så vi stod såklart vid varsit och väntade till vi gav upp och åt på donken.

Ironiskt, med tanke på hur lätt det är att htta varanndra här, gå in på youtube och sök på: family guy finding brother china. Precis så är det och vi älskar det! Kan tyvärr inte lägga upp en länk, för youtube  kommer man inte in på här, inte Facebook heller för den delen, så får se om någon hittar in på den här sidan när vi inte kan länka där ifrån. Instagram funkar dock, ska göra ett försök att länka genom dem och dela på fb så får vi se vad den kinesiska datainspektionen säger om det.

Jag och Micke han efter det med en snabb sväng genom Beijings centrum på kvällen och vi har generellt fått en positiv bild av Kina hittils.

Vi har desutom för första gången kört igenom hela vårat fyspass här på Lördagsmorgonen och igår var första dagen som var helt alkoholfri, men misstänker att det var en engångsföreteelse för ikväll ska vi ut med holländarna och se vad Beijings lördagnatt har att erbjuda.

Beijing var soligt och skönt när vi kom på dagen, men när solen gick ner blev det väldigt kallt och ruskigt isande vindar blåste in. Tyvärr får vi inte upp några bilder i nuläget, har för dåligt internet. Förhoppningsvis kommer det upp några så fort vi hittar en bättre uppkoppling.

"Mike!...Mike!, ...Over here!"

/Micke och Per SwedishBar

8 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)